בובת ווינג צון | מוק יאנג ג׳ונג

צילום מסך 2019-10-06 ב-13.56.57

צילום מסך 2019-10-06 ב-12.45.10 צילום מסך 2019-10-06 ב-12.45.05 צילום מסך 2019-10-06 ב-12.45.17                                      צילום מסך 2019-10-29 ב-16.19.17

בובת ווינג צ׳ון  :מוק יאנג ג׳ונג-איש העץ.

צילום מסך 2019-10-28 ב-9.36.59בובת הווינג צ׳ון משמשת את המתרגל במספר קטגוריות עבודה.קטגוריה ראשונה:שילוב תנועות ידיים בין גבהי עבודה,קרי מעלה ומטה. אנו קוראים לכך החלפה כפולה.אנו משלבים בתרגול  את שילובם של הרגליים במערך העבודה,קרי הרגליים נעות בשילובם של הידיים ועל ידי כך אנו לומדים לשפר את עבודת אגן הירכיים.אנו לומדים לתפעל את כל הגוף כיחידה אחת.תנועת האגן בווינג  צ׳ון חשובה ביותר.מאחר ואנו לוחמים בטווח קצר ליריב תנועתינו מושפעת ע״י שימוש האגן.למה דומה? לרכב הרוצה לבצע פניה חדה ימינה או שמאלה.לשם כך עליו לסובב את ההגה.האגן הוא ההגה שלנו.בבובת הווינג צ׳ון אנו מתרגלים עבודה על הבובה בזויות של 45 מעלות ו90 מעלות קרי זוית ישרה.

קטגוריה שניה:שיפורה של טכניקת העבודה.ע״י תרגול בובה התלמיד לומד לשפר את תנועתו ובכך משפר את טכניקת הלחימה שלו.בובת הווינג צ׳ון מחולקת ל 116 טכניקות המחולקות ל 17 חלקי לימוד על פי יפ מאן.כל סשן לימוד עוסק בגובה מסויים,בטכניקה אחרת, הן בהגנה והן בהתקפה.בכדי להבין את בובת הווינג צ׳ון לכל תנועה ולכל ישום יש שם.הבובה מחולקת לגבהי עבודה:מעלה:לינג,מרכז:פלאם,מטה פאק.בעבודה על הבובה אני לומד לחבר את התנועות אותן למדתי ויוצר תנועות משולבות.לדוגמה :תנועת טאן סאו משולבת עם קאן סאו תהפוך לגאן סאו.הנה יצרתי תנועה חדשה ע״י שילוב של שתי תנועות.כאן הבובה באה לעזרתי בתרגול.

צילום מסך 2019-10-28 ב-9.36.40קטגוריה שלישית:פיתוח וישום מיומנות לחימה.לאחר שתרגלתי מיומנות החלפה כפולה אני מתרגל  תנועות קיפול,קרי תנועות השתלטות על גובה,לפיתה,משיכה ושילובם עם תנועות ההחלפה הכפולה.לימוד והבנה של הבובה אינו קשה והופך את לימוד אמנות הלחימה ווינג צ׳ון לקלה יותר ופרודקטיבית.בבית הספר אנו מלמדים  את 116 הטכניקות של יפ מאן.

מצורף סרטון שלי,שימו לב לעבודת החלפת היידים בגבהי העבודה.

צילום מסך 2019-11-03 ב-8.21.14צילום מסך 2019-10-29 ב-13.18.42