ווינג צון ידיים דביקות | צ׳י סאו

צילום מסך 2019-10-06 ב-13.56.57צילום מסך 2019-10-06 ב-12.45.10 צילום מסך 2019-10-06 ב-12.45.05 צילום מסך 2019-10-06 ב-12.45.17

ווינג צ’ון הנה אמנות לחימה מסורתית. כאמנות לחימה מסורתית היא מושתת על יחידות לימוד המסודרות בהירככיה ברורה.
תנועות המתחברות להן יחדיו היוצרות אמנות לחימה, מערכת הגנתית ומערכת התקפית.
על מנת ללמוד את התנועות אנו מתרגלים אותן ע”י ביצוע וחזרה על התנועה במהלך רציף.
לפורמת הלימוד הראשונה נקרא: סיל לים טאו שפרושו השם הנו :הרעיון הקטן .
ליחידת הלימוד השנייה נקרא צ’אם קיו וליחידת הלימוד השלישית נקרא ביו ג’י .
כל פורמה (יחידת לימוד) מלמדת אותנו דברים אחרים ,שאנו מחברים את כל הפורמות ביחד אנו מקבלים מגוון רחב של תנועות ,הגנתיות והתקפיות במקביל היוצרות את אמנות הלחימה.
את חיבורן של התנועות והכרתן אנו משלבים ע”י תרגול מיוחד הנקרא צ’י סאו ,או בעברית: ידיים דביקות.
תרגול צ’י סאו מקנה למתרגל יכולת בה הוא מפתח מספר אלמנטים חשובים : רפלקס תגובתי ,שימוש בכח יריב כנגדו,מהירות,דיוק,ניטרול התקפות היריב ע”י תרגולים חוזרים ונשנים המלמדים את המתרגל השתלטות על ידי היריב.על יד כך אנחנו לומדים איך לשלוט על תנועתו של היריב במהירות וביעילות.

בסרטון הקצר תרגול צ׳י סאו בשיעור פרטי עם תלמידים.

לאחר שלמדנו זאת אנו ניגשים ללימוד הטכניקה.כאן אנו לומדים להלחם .
בלחימה בווינג צ’ון אנו עובדים בצמוד ליריב .אנו מחפשים את קרבתו ללא הפסק תוך יצירת לחץ גדול. במקביל אני לומד לשלוט בתנועתו או יכולתו ולמנף תנועתו  לתנועה התקפית.כן ,אנו לומדים  להיות מהירים יותר ממתאגרף .אנו משתמשים באגן הירכיים אף יותר מעבודותו של המתאגרף הקלאסי. משום שכל תנועה אותה אנו מפתחים/מבצעים נעה ביחד עם האגן.
בשונה ממתאגרף אנו משתמשים בתנועת רגליים משולבת בגבהים שונים אך נמוכים.לרגליים תפקיד חשוב מאוד בלחימה: בבלימה ותיקול היריב הן בהגנה והן בהתקפה נמוכה.כך שלדוגמה אשכי היריב הם אחת המטרות הראשונות שאנו נחפש. מתאגרף תאילנדי שינסה לבעוט בנו בעיטת שוק על ירך יחווה בעיטה העולה בקו ישר ישירות לעבר אשכיו בעודו בועט בעיטה מעוקלת על מנת לתקל את הירך.אין טעם בניסיון לחסום את הבעיטה , אנו פשוט מקצרים את הדרך .אני ממליץ לצפות בסרטונים מה UFC של אנדרסון סילבה שפיתח מיומנות ע״י למידת ווינג צ׳ון .שימו לב לעבודת הרגליים הנמוכה – הגנה תקיפה,בלימה ,בעיטה נמוכה.
מגוון רחב של חיסמות לאגרופים ישירים או אגרופי הוק יתנו ללוחם הווינג צ’ון הזדמנות נהדרת לפתח התקפה .אנו לא משתמשים רק באגרופים קלאסים (אגרוף קמוץ/סגור) לרשותנו מגוון רחב של מצבי כף יד המיועדים לחדור לעייני היריב,גרונו,אוזניו ולגרום לו נזק בלתי הפיך.

שאתם צופים בתחרויות MMA אין אתם רואים דבר מלבד רצף בעיטות ואגרופים ,בואו נחלק לרגע את מה שאתם/אנו רואים :אגרוף -מספר אלמנטים מעולם האגרוף הקלאסי,עבודת רגליים ,רובה לקוחה מעולם המוי טאי /אגרוף תאילנדי,קרקע-ג’גיטסו ברזילאי /יפני.
שאלתם פעם את השאלה : מה יקרה לכם אם וכאשר תנסו לרתק יריב אגרסיבי לקרקע בעולם האמיתי,עולם בוא אין שופט שיעצור את הקרב ,עולם בו אין חוקים והכל מותר ? שאלתם ? .
יש חיה כזאת -הרחוב האמיתי. ברחוב האמיתי אם  נפלת לארץ -זה נגמר. ברחוב האמיתי אין שופט שיעצור את הקרב.אם ליריבך יש חבר ,סביר להניח שתסיים את הקרב ע”י דקירה מבקבוק שבור . מה שווה עבודת הקרקע ברחוב? כלום .
אז אם כך מדוע שלא תבחרו באגרוף קלאסי? .כי אולי זה לא יעזור לכם כל כך ,ואולי כן.או שיבעטו לכם באשכים או יחבטו בכם אם מקל .אגרוף אינה אמנות לחימה לא בהגדרה ולא במתכוון.באגרוף יש חוקים והם מאוד ברורים -אך מאוד מגבילים והגבלות אלו אינן מכינות את המתאגרף ללחימה ברחוב. היום כולם נהנים לשבת על הספה בסלון ולצפות בתחרות UFC . בן תחרות זו לעולם האמיתי /הרחוב המרחק גדול. מגיעים אלינו ח'ברה משלל אמנויות לחימה.כולם ככולם נחשפים ליכולת הפשוטה בלחימת ווינג צ'ון . לחימה שכל כולה מיועדת למצבי רחוב אמיתייים. מצבים בהם התגובה צריכה להיות מיידית אגרסיבית ופותרת סיטואציה .קרב אמיתי הוא לא בן שלושה או שמונה סיבובים ,קרב אמיתי ברחוב מסתיים תוך מספר שניות. אנו בווינג צ'ון מתאמנים על כך כל רגע,כל הזמן. ווינג צ'ון כאמנות לחימה נבחרה להיות כיום אחת מאמנויות הלחימה המובילות בכל הקשור ליחידות לוט"ר בעולם.גלגלו בגוגל .תלמידים בית הספר העוסקים בתפקידי בטחון מגופים שונים בחרו בנו ובלחימה בווינג צ'ון מאותן הסיבות אותן מניתי. שכחתי לציין ,שברוס לי בחר ללמוד אמנות לחימה הוא בחר בווינג צ'ון .הוא פנה ללא אחר מאשר יפ מאן .אז לסיכום: כאדם בעל רקע של למעלה משולשים שנים בגוון רחב של אמנויות לחימה בחרו במה שפרקטי,תרגלו כל יום,תשאפו להצלחה בכל מעשי ידכם ,תאמינו בעצמכם ואל תפסיקו לשאול שאלות.

לסרטונים נוספים לחץ כאן

לקריאה על יפ מאן